طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لوبیا چیتی: 2/1 دو پیمانه
- کدو خورشتی: ۴ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا را از قبل خیس کرده، سپس با آب و مقداری زردچوبه كاملاً می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم. کدوها را به صورت ۲ سانتی خرد کرده و به همراه ادویه و پودر زیره به پیاز افزوده و کمی تفت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود، سپس همراه فلفل و زنجبیل به کدو اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم تا پخته شود. در پایان، لوبیا را به کل مواد افزوده و کمی حرارت می دهیم تا غذا آماده شود. نمک غذا را در آخر اضافه می کنیم.
خواص:
- ضد قند
- ضد چربی خون
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.