طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، پونه، زیره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لوبیا چیتی: ۳ پیمانه
- قارچ: ۱۲ عدد
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا را از قبل خیس می کنیم. قارچ را در اندازه های ۲ تا ۳ سانتی خرد می کنیم. گوجه فرنگی را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس ادویه و پودر زیره را به آن اضافه می کنیم. آب گوجه فرنگی را به همراه فلفل و زنجبیل به پیاز اضافه کرده و کمی حرارت می دهیم تا قوام پیدا کند. لوبیا را به بقیه مواد افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته شود. قارچ را با کمی روغن کنجد تفت می دهیم و مدت کمی قبل از پخت کامل غذا، همراه با نمک به آن اضافه می کنیم.
خواص:
- مفید برای سوداوی مزاج ها
- مفید برای فصل زمستان
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.