مواد لازم:
- قارچ: ۵۰۰ گرم
- تمرهندی: ۲ قاشق غذاخوری
- پوره گوجه فرنگی: یک پیمانه
- پیاز: ۱ عدد (۷۰ گرم)
- گوجه فرنگی: ۱ عدد (۱۰۰ گرم)
- شنبلیله تازه: ۱ قاشق غذاخوری
- گشنیر تازه: یک پیمانه سر پر (۵۰ گرم)
- سیر کوچک: ۱ حبه
- گندم جوانه زده بو داده: ۱ قاشق غذاخوری
- روغن ذرت: ۴ قاشق غذاخوری
- نمک: به میزان لازم
- فلفل سیاه: 3/1 قاشق چایخوری
- زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
- تخم گشنیز ساییده: نصف قاشق چایخوری
- زیره سیر: 3/1 قاشق چایخوری
- آب نارنج: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- قارچ خرد شده را داخل ظرف دربسته روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب انداخته سپس فلفل و آب نارنج را افزوده و مرتب هم بزنید تا قارچ مزه دار گردد.
- پیاز را داخل ظرفی جداگانه در روغن با حرارت کم تفت دهید.
- سبزی و سیر خرد شده را افزوده و به مدت چند دقیقه هم بزنید تا رنگش تغییر کند.
- گوجه پوره شده، نمک و ادویه جات را بیفزایید و صبر کنید تا آب گوجه به خورد مواد برود.
- تمرهندی را در آب ولرم حل کنید و شیره آن را از صافی عبور داده و با مقداری آب بعد از چند دقیقه؛ گوجه ریز شده، قارچ های پخته شده و آرد را افزوده و به آهستگی جوش به مواد اضافه کنید. هم بزنید و اجازه دهید به مدت ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم کاملاً جا بیفتد.
- نکته: نمک باید به اندازه ای باشد که ترشی خورش مشخص شود.