طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- سویا ریز: 2/1 دو پیمانه
- سیب زمینی: ۳ عدد متوسط
- فلفل دلمه ای: 1 عدد کوچک
- گوجه فرنگی: ۶ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- سویا را با مقداری آب، نمک، زردچوبه و فلفل می پزیم تا بدون آب شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم، سپس سیب زمینی خرد شده را نیز به آن افزوده و مدتی حرارت می دهیم. پس از آن سویا ریز و ادویه و در آخر فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی نگینی شده، نمک، فلفل و زنجبیل را به بقیه مواد افزوده و کمی تفت می دهیم. مقداری آب گرم به کل مواد افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- مفید برای بلغمی مزاج ها
- مفید برای تقویت عمومی زنان
- ضد سرطان
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.