طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، گلپر، زیره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- اسفناج تازه: ۲ کیلوگرم
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- اسفناج را درشت خرد کرده و بدون آب با حرارت ملایم می پزیم. (توجه داشته باشید که اسفناج هنگام پخت آب می اندازد و باید با آب خودش پخته شود). پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم. بعد از چند دقیقه نمک، فلفل و زنجبیل را نیز افزوده و کمی تفت می دهیم. اسفناج پخته شده را در صورت تمایل کمی کوبیده و به پیاز اضافه کرده و هم می زنیم تا یکنواخت حرارت ببیند. پس از چند دقیقه غذا آماده است.
خواص:
- تقویت عمومی بدن
- تقویت بینایی
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.