طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، گلپر، زیره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- اسفناج تازه: 5/1 کیلوگرم
- سبب زمینی: ۴ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۳ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل: به میزان لازم
- شنبلیله خشک: ۱ قاشق چایخوری
- روغن کنجد؛ به میزان لازم
طرز تهیه:
- اسفناج را شسته، درشت خرد کرده و بدون آب با حرارت ملایم می پزیم. سیب زمینی ها را پوست گرفته و آن را بخارپز یا آب پز کرده، و سپس درشت زنده می کنیم. پیاز را با روغن گنجد، کمی زردچوبه و شنبلیله خشک تفت داده، سپس سیب زمینی، نمک و فلفل را به آن افزوده و با حرارت ملایم تفت می دهیم. اسفناج را به کل مواد افزوده و هم می زنیم تا یکنواخت حرارت ببیند. بعد از چند دقیقه خوراک آماده است.
خواص:
- تقویت عمومی
- نقویت بینایی
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.