کاربر

خربزه

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

نام های دیگر: بطیخف دابوقه، دقسرقیا، فافش، قادون، کسفره، قابش، خربوزه قاوون، اربوجنیا، مربوسا، حضض (خربزه کال)

نوع گیاه: بوته

نام خانواده: کدو

مزاج: گرم و تر، درجه 2

مزاج تخم خربزه: گرم و تر

مزاج تخم خربزه: گرم و تر، درجه 1- 2

مصلح: آب انار ترش، سرکه

مصلح تخم خربزه: بنفشه، عسل

قسمت مورد استفاده: میوه، دانه، ریشه

ترکیبات شیمیایی ریشه خربزه: ملون امتین در آن وجود دارد.

ترکیب شیمیایی تخم خربزه: ماده ی گالاکتان – املاح فسفات – روغن ثابت – تریپتوفان – لیزین – سیستین – سیترولین – هیستیدین – میریستیک اسید.

مقدار و دستور مصرف: 10 الی 5 گرم به صورت دم کرده. دانه 14 الی 7 گرم به صورت خیسانده.

مشخصات: میوه ی گیاهی است از خانواده Cucurbitaceae بوته ی آن شبیه بوته ی خیار و مثل آن خزنده و یک ساله میباشد برگهای آن ،پهن پرزدار خشن و پیچک دارند. گل های آن زردرنگ و یک پایه است، گلهای نر روی اولین ساقه ها و گلهای ماده بعد از آن روی ساقه های جوان تر ظاهر می شوند. میوه ی آن معمولاً تخم مرغی شکل با هیکلی بزرگ است که تعداد زیادی تخم در آن وجود دارد و طعم میوه معمولاً شیرین و رنگ گوشت داخل آن سفید یا سبز یا نارنجی و پوست آن اکثراً زرد یا سبز بوده و دارای نژادهای مختلفی می باشد.

خواص:

  1. ملین
  2. شیرافزا
  3. عرق آور
  4. ادرار آور
  5. اشتها آور
  6. دافع سودا
  7. درمان یرقان
  8. رفع خستگی
  9. درمان نقرس
  10. درمان رشد قد
  11. درمان مالاریا
  12. درمان استسقاء
  13. درمان سرطان
  14. زیاد کننده شیر
  15. قاعده آور (تخم)
  16. درمان کم خونی
  17. دارای رادیو اکتیو
  18. درمان زبری زبان
  19. قلیای کننده خون
  20. قلیایی کننده ادرار
  21. درمان کک و مک
  22. تصفیه کننده خون
  23. درمان سنگ مثانه
  24. تقویت کننده مثانه
  25. درمان سوزش ادرار
  26. درمان تورم پوستی
  27. درمان سوء هاضمه
  28. روشن کردن پوست
  29. درمان آبریزش چشم
  30. درمان مشکلات کبد
  31. درمان مشکلات کلیه
  32. درمان مشکلات روده
  33. پیشیگری از سکته قلبی
  34. موثر در زیبایی (ماسک)
  35. درمان لاغری (بعد از غذا)
  36. درمان بواسیر (قبل از غذا)
  37. درمان ورم پروستات (تخم)
  38. دارای ویتامین های D، C
  39. تقویت کننده نیروی جنسی
  40. درمان روماتیسم (قبل از غذا)
  41. درمان چروک صورت (ماسک)
  42. درمان سوختگی (ضماد پوست)
  43. درمان زخم چرکی (ضماد با عسل)
  44. درمان اسید اوریک بالا (جوشانده تخم)
  45. درمان لکه سیاه و سفید پوست (مغز آن)
  46. درمان سل ریوی و سرفه (ساییده تخم خربزه با آب)
  47. درمان شن کلیه (30 گرم پوست خشک به صورت پودر)
  48. موثر در پختن سریع گوشت (انداختن پوست خربزه در غذا)
  49. درمان زردی رخساره (تخم آن با سرکه بپزید و ضماد کنید)
  50. هربار هشت گرم پوست خشک و ساییده ی خربزه را بخورید برای خرد کردن سنگ مثانه مفید می باشد.
  51. اگر میخواهید استفراغ کنید آب دم کرده ی ریشه خربزه را بنوشید و یا هفت تا هشت گرم از خشک کوبیده شده ی آن را بخورید.
  52. با جوشانده نیم کوب شده ی تخم خربزه همراه با پوست خربزه بخور دهید برای تحلیل ورمی که از سرما خوردگی و برف در چشم ایجاد شده باشد بسیار مفید است.
  53. مغز تخم آن را بکوبید و با موز له شده مخلوط کنید و بر پوست بمالید رنگ پوست صورت را روشن می کند کک مک و لک های قهوه ای صورت را برطرف می سازد.
  54. درمان طاسی (آن را سوراخ کنید و به جای تخم ها با 3 زرده تخم مرغ و روغن زیتون و برگ مورد آسیاب شده با براده آهن (هر کدام 15 گرم) بریزید و سوارخ را خمیر بگیرید و 12 ساعت در کوره قرار دهید و با روغن زیتون به مدت 14 روز هر روز به موضع طاسی بمالید).
  55. گل خربزه را بو دهید بعد بکوبید و به صورت گرد درآورید و در ظرفی چینی یا شیشه ای نگه دارید. برای پاک کردن شکم در موارد سنگینی معده و یا در موارد مسمومیت ها که احتیاج به قی و استفراغ باشد از آن بخورید، اگر آن گرد را در بینی کسی فوت کنید برای رفع زخم های داخل بینی مفید است کشیدن آن در بینی برای معالجه ی یرقان خوب می باشد.
  56. مغز تخمه آن را بخورید مهارکننده سرطان است برای افزایش ترشحات عادت ماهانه مصرف می شود. برای درمان سرفه های گرم درد سینه و خشنونت زبان و حلق مفید است تب های گرم و عطش و سوزش مجرای ادرار را تسکین می دهد زخم و خراش حادث در مجرای آلت مرد که در اثر عبور سنگ مثانه ایجاد شده باشد را التیام می بخشد بازکننده ی گرفتگی های کبد و زیاد کننده ی ترشح ادرار است. کلیه و مثانه را پاک میکند ملین است قوه باه را افزایش می دهد برای خارج کردن انگل معده نافع است.

مضرات:

  1. نفخ
  2. آسم
  3. معده
  4. حصبه
  5. اسهال
  6. طحال
  7. استفراغ
  8. ورم روده
  9. سینه درد
  10. مرض قند
  11. فلج (ناشتا)
  12. سرطان ها
  13. تنگی نفس
  14. سرماخوردگی
  15. اسهال کودکان
  16. بیماران دیالیزی
  17. خونریزی داخلی
  18. زیاد کننده اخلاط
  19. سوء هاضمه (ناشتا)
  20. تب صفراوی (ناشتا)
  21. قلب (دم کرده ریشه)
  22. سستی و بی حالی در بعضی افراد
  23. خنثی کردن عمل آنتی اکسیدان ها
  24. سوزش زبان و مخاط دهان (در بعضی افراد)
  25. تخم خربزه مضر طهال است و مصلح آن عسل و بنفشه می باشد.
  26. اگر با شکم خالی و ناشتا خورده شود ممکن است ایجاد تبهای صفراوی کند، اگر قبل از غذا خورده شود ممکن است تولید ورم روده و اسهال ،نماید اگر بعد از غذا خورده شود ممکن است موجب ترش کردن غذا گردد، کسانی که بیماری دستگاه گوارش دارند یا مبتلا به دیابت هستند و کودکانی که اسهال دارند باید از خوردن آن پرهیز کنند اگر خربزه ی زیاد شیرین چند روز صبح ناشتا خورده شود، ادرار افراد گرم مزاج را خون آلود می کند.

نکته:

  • بهترین وقت خوردن آن ما بین دو وعده غذا می باشد.
  • در کتب قدیم آمده است اگر تخم آن را در شیر و عسل خیس داده شود و کاشته شود، میوه شیرین می دهد.
error: محتوا محافظت شده می باشد.