طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: ادویه موجود در غذا، سرکه، شیره، شربت سکنجبین عسلی
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بادمجان: ۶ عدد
- بلغور گندم: ۱ پیمانه
- بلغور جو: ۴ قاشق غذاخوری
- گردو: ۲ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۴ عدد
- پیاز خرد شده: ۴ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- بلغور جو و گندم را از قبل خیس کرده و با آب و کمی نمک و زردچوبه می پزیم تا بدون آب شود. بادمجان ها را خلالی درشت خرد کرده، سپس آنها را در آب نمک قرار داده و بعد از مدتی آبکش می کنیم. بادمجان ها را با مقداری روغن کنجد تفت می دهیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس ادویه و گردوی کوبیده شده را به آن اضافه می کنیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود. کل مواد آماده شده را به همراه نمک، فلفل و زنجبیل با هم مخلوط کرده و اجازه می دهیم ملایم پخته تا کاملاً بدون آب شود. در آخر غذا را می کوبیم.
خواص:
- مفید برای بلغمی ها
- مقوی عمومی بدن و امور جنسی
- مفید برای کم خونی
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.