مواد لازم:
- کلم برگ سالم و متوسط 1 عدد
- نمک دریا به مقدار دلخواه
- سرکه سیب به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ابتدا، برگ های ناسالم کلم را جدا کرده و کنار بگذارید و بعد ته کلم را بریده تا برگ ها آزاد شوند.
- سپس، برگ ها را با آب ولرم بشویید و در صافی قرار دهید تا آب آن کشیده شود.
- بعد در ظرف مناسبی قرار دهید و لابه لای آن نمک دریا را بریزید.
- در آخر، سرک سیب را به آن اضافه کنید و در ظرف را ببندید و در مکان مناسبی قرار دهید تا آماده مصرف شود.
- از این برگ می توانید انواع دلمه های خام گیاه خواری را تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهید و از عطر و طعم غذا لذت ببرید.
نکته:
- ترشیجات، در برنامه غذایی افراد جای خاصی به عنوان چاشنی برای خود باز کرده اند. متأسفانه گاهی در مصرف این مواد افراط می شود که ضررهای جبران ناپذیری را مانند: آرتروز، ساییدگی استخوان و در نهایت، پوکی استخوان برای افراد به دنبال دارد. همچنین مصرف بی رویه این مواد در خانم ها و دختر خانم ها باعث بروز بیماری های زنان و دردهای دوران قاعدگی و همچنین موجب اشتهای کاذب و پرخوری و چاقی در افراد می شود؛ چیزی که خود منشاء بیماری های فراوانی است.
- ترشیجات را بیشتر در تهیه انواع سالادها و سس ها باید مصرف کرد یا به عنوان چاشنی مخصوص، آن هم به میزان کم به غذاها افزوده تا غذا را خوش طعم کرده، اشتها را بر انگیزد.