مواد لازم:
- پیاز ریز به اندازه کمی بزرگتر از فندق به مقدار لازم
- سرکه سیب و نمک هر یک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ابتدا پیازها را در آب ریخته، پوست آنها را بکنید وخوب بشویید، بعد در صافی بریزید تا آب آنها کاملاً کشیده شود.
- سپس در یک ظرف مناسب ریخته، مقداری نمک لابه لای آنها بپاشید.
- در انتها، سرکه سیب را به آن اضافه کنید، به طوری که روی پیازها را بپوشاند، آنگاه در ظرف را محکم بسته، آن را در جای مناسبی قرار دهید تا برسد.
- این ترشی را می توان در سالاد استفاده کرد، این گونه ترشی ها باید به مقدار کم مصرف شوند و افراط در مصرف آن ها به انسان آسیب می رساند. ترشیی پیاز برای تحریک اشتها و ضد عفونی کردن سیستم گوارش مفید است. در تهیه سالاد، به جای پیاز خام می توان از این ترشی استفاده نمود.
نکته:
- ترشیجات، در برنامه غذایی افراد جای خاصی به عنوان چاشنی برای خود باز کرده اند. متأسفانه گاهی در مصرف این مواد افراط می شود که ضررهای جبران ناپذیری را مانند: آرتروز، ساییدگی استخوان و در نهایت، پوکی استخوان برای افراد به دنبال دارد. همچنین مصرف بی رویه این مواد در خانم ها و دختر خانم ها باعث بروز بیماری های زنان و دردهای دوران قاعدگی و همچنین موجب اشتهای کاذب و پرخوری و چاقی در افراد می شود؛ چیزی که خود منشاء بیماری های فراوانی است.
- ترشیجات را بیشتر در تهیه انواع سالادها و سس ها باید مصرف کرد یا به عنوان چاشنی مخصوص، آن هم به میزان کم به غذاها افزوده تا غذا را خوش طعم کرده، اشتها را بر انگیزد.