مواد لازم:
- گل کلم کوچک 1 عدد
- کلم برگ نصف 1 عدد کوچک
- هویج فرنگی 500 گرم
- موسیر خشک 250 گرم
- پیاز ریز 250 گرم
- خیار سبز قلمی 400 گرم
- ترخون پاک شده 50 گرم
- مرزه پاک شده 50 گرم
- زردچوبه ساییده 1 قاشق غذاخوری سر صاف
- نمک دریا به مقدار دلخواه
- سرکه سیب به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
- ابتدا، کلم ها را پاک کرده و ریز خرد کنید سپس بشویید.
- هویج فرنگی را با برس بشویید و رنده درشت کنید.
- سپس، موسیر را پاک کرده و اضافی آن ها را گرفته و خوب بشوید و خیس کنید تا تندی آن از بین برود و بعد ریز خرد کنید.
- در انتها، پیاز را نیز ریز خرد کنید و با بقیه مواد خوب مخلوط کرده و با سبزیجات پاک شده همه را در ظرف مناسبی بریزید.
- لابه لای آن زردچوبه اضافه نمایید و ظرف را خوب تکان دهید تا حجم کمتری را اشغال کند. اکنون، می توانید سرکه را به مواد اضافه کنید و در ظرف را ببندید و در محل مناسبی قرار دهید تا آماده مصرف شود.
نکته:
- ترشیجات، در برنامه غذایی افراد جای خاصی به عنوان چاشنی برای خود باز کرده اند. متأسفانه گاهی در مصرف این مواد افراط می شود که ضررهای جبران ناپذیری را مانند: آرتروز، ساییدگی استخوان و در نهایت، پوکی استخوان برای افراد به دنبال دارد. همچنین مصرف بی رویه این مواد در خانم ها و دختر خانم ها باعث بروز بیماری های زنان و دردهای دوران قاعدگی و همچنین موجب اشتهای کاذب و پرخوری و چاقی در افراد می شود؛ چیزی که خود منشاء بیماری های فراوانی است.
- ترشیجات را بیشتر در تهیه انواع سالادها و سس ها باید مصرف کرد یا به عنوان چاشنی مخصوص، آن هم به میزان کم به غذاها افزوده تا غذا را خوش طعم کرده، اشتها را بر انگیزد.