طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، سرکه شیره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- لوبیا سبز: ۴ پیمانه
- قارچ: ۸ عدد
- گوجه فرنگی: ۶ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. لوبیا سبز را ۲ سانتی خرد کرده و آن را بخارپز یا با مقداری آب، آب پز می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس لوبیا سبز و ادویه پلویی را به آن افزوده و کمی تفت می دهیم. قارچ را در اندازه های ۲ تا ۳ سانتی خرد کرده و به مواد قبلی افزوده و کمی حرارت می دهیم. گوجه فرنگی را با ۵ پیمانه آب درون مخلوط کن می ریزیم تا نرم شود و به همراه نمک و زنجبیل به بقیه مواد اضافه کرده و مدتی می پزیم. وقتی که آب گوجه قوام پیدا کرد، برنج را نیز به آن افزوده و مدتی حرارت تا آب غذا تمام شود، سپس پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- ملين
- مفید برای کبد
- تقویت عمومی
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای مزاج های معتدل
- مناسب برای فصل های بهار و پاییز
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.