نوع گیاه: درخت
نام خانواده: برگ بو
قسمت مورد استفاده: میوه، روغن
مقدار و دستور مصرف: میوه آواکادو را می توان به اشکال متنوع و به خصوص همراه با میوه یا سبزیجات مختلف به صورت خام یا پخته مصرف کرد.
ترکیب شیمیایی: میوه ی آووکادو ترکیب شیمیایی در هر یک صد گرم قسمت قابل خوردن و خام آن اب ۷۴ گرم پروتئین ۲ گرم – چربی ۱۶، گرم – هیدراتهای کربن ۶ گرم – خاکستر ۱/۲ گرم – کلسیم ۱۰ میلیگرم – فسفر ۳۲ میلی گرم آهن ۰/۶ میلی گرم – سدیم ۴ میلی گرم – پتاسیم ۶/۴ میلی گرم تیامین ۰/۱۱ میلی گرم – رایبو فلاوین ۰/۲۰ میلی گرم – نیاسین ۱/۶ میلی گرم در میوه ی این گیاه ویتامین ۲۹۰۸ واحد بین المللی – ویتامین C ۱۴ میلی گرم وجود دارد.
مشخصات: درختچه ای دارد که کوچک و از خانواده Lauraceae میوه اش مثل میوه های دیگر خوراکی است و به شکل و ابعاد گلابی و رنگ خارجی آن قهوه ای مایل به بنفش ولی رنگ گوشت داخل آن سبز و گوشت مغزان سبز روشن مایل به سفید است. در مرکز میوه یک دانه ی مدور با دو لپه قرار دارد. این گیاه در برزیل و قسمت گرم آمریکا و غرب هندوستان و در برخی مناطق دیگر دنیا کاشته می شود. روغن آواکادو که از میوه های تازه به دست می آید، راحت تر هضم می شود. روغن آواکادو نفوذ خوبی در پوست بدن دارد که به علت مواد موثر موجود در آن است، هرچه درصد روغن های اشباع نشده آن بیشتر باشد، روغن از کیفیت بهتری برخوردار است.
خواص:
- ملین
- قابض
- مسهل
- ادرار آور
- خلط آور
- ضد نفخ
- ضد کرم
- ضد انگل
- قاعده آور
- نیروبخش
- ضد التهاب
- محافظ کبد
- ضد باکتری
- درمان ترس
- درمان لاغری
- تقویت اعصاب
- درمان مالیخولیا
- درمان شوره سر
- ضد عفونی کننده
- تقویت کننده رحم
- تقویت کننده معده
- سرشار از ویتامین ها
- درمان مشکلات معده
- افزایش دهنده فشار خون
- تقویت کننده نیروی جنسی
- خوشبو کننده (تخم آووکادو)
- درمان دردهای کمر (جوشانده برگ)
- کاهش دهنده کلسترول و تری گلیسیرید
- برگ آووکادو را بجوشانید و آب صاف کرده ی آن را بنوشید. دردهای پشت را تسکین می دهد، اسهال خونی را بند می آورد.
- به عنوان قاعده آور 20 گرم از میوه را به صورت دم کرده در یک لیتر آب تهیه و مقدار 120 الی 240 میلی لیتر هر شش تا هشت ساعت به طور خوراکی مصرف کنید.
- برای رفع مشکلات روده یک دانه آواکادو را آسیاب کرده در دو فنجان آب به مدت پنج دقیقه بجوشانید، سپس صاف کرده و به صورت گرم میل کنید، مقدار مصرف روزی دو نوبت، هر نوبت یک فنجان است.
- جهت لطافت و شادابی پوست (صورت و دست) می توان از ماسک قسمت گوشتی میوه آواکادو استفاده کرد، برای این منظور بهتر است پس از استحمام، یک عدد آواکادو را له کرده و به مدت حدود بیست دقیقه روی پوست صورت یا دست قرار دهید و سپس بشویید.
- بیشترین استفاده روغن آواکادو در مصارف پوستی است، مناسب بودن این روغن برای پوست، به دلیل وجود مقادیر زیاد هیدروکربورهاست که برای پوست خشک بسیار مناسب است. فلاونول های جدا شده از دانه، اثرات ضد سرطانی در موش را نشان داده است. تعدادی از ترکیبات خطی سیر نشده اکسیژن دار که در دانه و قسمت گوشتی میوه وجود دارند، در آزمایش های خارج از بدن اثرات خوبی بر ضد باکتری های گرام مثبت، از جمله استافیلوکوک اورئوس نشان داده اند. استفاده از روغن آواکادو یا خود آواکادو در رژیم غذایی به کاهش چربی خون و تندرستی کمک می کند. یک آزمایش کلینیکی روی تعدادی از زنان نشان داده است که با مصرف آواکادو به مدت سه هفته، کلسترول کاهش چشمگیری داشته و به نظر می رسددر این مورد مفید باشد.
مضرات:
- در 50 سال اخیر گزارشی مبنی بر محدودیت مصرف روغن آواکادو در انسان منتشر نشده است، ولی موارد معدودی از مشکلات حیوانی دیده شده است.