کاربر

آش بلغور

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا

مواد لازم (برای 12 الی 15 نفر):

  1. بلغور جو 2 پیمانه
  2. بلغور گندم 1 پیمانه
  3. سبوس گندم 3 قاشق غذاخوری
  4. نخود، عدس، ماش و انواع لوبیا از هر کدام نصف پیمانه
  5. پیاز درشت 1 عدد
  6. سبزی آش 1 کیلوگرم
  7. پونه کوهی 1 قاشق غذاخوری
  8. سیر تازه 3 حبه
  9. کشک ساییده محلی 1 کیلوگرم
  10. روغن کنجد 8 تا 10 قاشق غذاخوری
  11. گردوی چرخ کرده 200 گرم
  12. نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، زنجبیل و زیره به مقدار لازم

طرز تهیه:

  • حبوبات را که از شب قبل خیس کرده اید، روی حرارت قرار دهید تا به مرور بجوشد، پس از آن، پیاز خلال شده را به همراه ادویه جات به غذا افزوده و اجازه دهید تا با حرارت ملایم، بپزد سپس سبزیجات را شسته، خرد کرده، به همراه سیر رنده شده، پونه کوهی و نمک به غذا بیفزایید و آن را مرتب هم بزنید تا غذا ته نگیرد و لعاب انداخته، جا بیفتد، آش را در یک ظرف مناسب کشیده، روی آن، به ترتیب مقداری روغن، کشک و گردوی چرخ کرده، بریزید این غذا از پروتئین بالایی برخوردار بوده و برای پوکی استخوان بسیار مفید است، بهتر است بعد از غذا چند عدد خرما میل شود.

خواص:

  1. خون ساز
  2. ملین
  3. مقوی بدن

نکته:

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.