طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- نخود: ۱ پیمانه
- لوبیا سفید: 2/1 یک پیمانه
- برنج نیم کوب: ۳ قاشق غذاخوری
- بلغور گندم: ۱ قاشق غذاخوری
- سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
- غوره: ۱ پیمانه
- گشنیز و جعفری خرد شده: ۱ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، پودر زیره، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس کرده و با آب و مقداری زردچوبه کاملاً می پزیم. بلغور، برنج، سیب زمینی و سبزیجات را به همراه نمک، فلفل و زنجبیل به نخود و لوبیا اضافه کرده و با حرارت ملایم می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده و به همراه غوره، ادویه و پودر زیره به بقیه مواد افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. آب غذا را کاملاً جدا کرده و بقیه مواد را می کوبیم. در صورت تمایل می توان مقداری سیب زمینی و حبوبات را در آب غذا بریزیم.
خواص:
- تقویت عمومی
- مقوی جنسی
- مفید برای کبد
- ضد کلسترول و چربی خون
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.